System.Net.Sockets.SocketException (0x80004005)

Discussion in 'SmarterMail' started by humer2000, Dec 14, 2013.

  1. humer2000

    humer2000 New Member

    Hi experts

    I have SM 10.7 running on my windows 2008 x64 from since months with no any problems
    Yesterday it started having problems on delivery service

    16:19:32 [27190] Connection to 194.79.134.130 failed (Id: 1)
    16:19:32 [27190] Initiating connection to 178.132.16.71
    16:19:32 [27190] Connecting to 178.132.16.71:25 (Id: 2)
    16:19:32 [27190] Binding to local IP 5.135.134.63:0 (Id: 2)
    16:19:32 [27222] Exception connecting to 65.54.188.72 (Id: 11)
    16:19:32 [27222] System.Net.Sockets.SocketException (0x80004005): A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond 65.54.188.72:25
    at System.Net.Sockets.Socket.DoConnect(EndPoint endPointSnapshot, SocketAddress socketAddress)
    at System.Net.Sockets.Socket.Connect(EndPoint remoteEP)
    at SmarterTools.SmarterMail.SmtpClient.ClientConnectionSync.Connect(Int32 connectionId)
    16:19:32 [27222] Connection to 65.54.188.72 failed (Id: 11)

    nothing has changed in my configuration, everything was working fine until yesterday.

    Please advise how to correct this issue.
  2. ramiss

    ramiss Senior Member

    This appears to be a simple case of your server could not connect to another server to deliver mail via SMTP. It may simply be a bug in this version of SM that it threw an error instead of simply logging it.

    Try rebooting the server. If it persists then submit a ticket.
  3. humer2000

    humer2000 New Member

    well i installed .net 4.5 and rebooted the server
    i still have same problem
    but i noticed that it's not global. some mails passes, others do not
    here attached the delivery log file

    note: in windows event viewer i dont see any error for asp.net

    Attached Files:

  4. Wheemer

    Wheemer Senior Member

    Something is blocking the connection? maybe an antivirus program that has the email options installed?